23 Kasım 2017 Perşembe

Öğretmenler Günü Sözleri ve Mesajları

Malum bugün 24 kasım , yani öğretmenler günü.Çocuklarımızın gelecekteki karakterini şekillendiren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz.Bugün de onların ne kadar kıymetli olduğunu gösteren Öğretmenler Günü Sözleri ve Öğretmenler Günü Mesajları başlıkları altında güzel bir içerik yayınlıyoruz.Ayrıca Öğretmenler Günü Resimli Mesajları da içeriğimizde bulunuyor.



Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmenler gününüz kutlu olsun

Sevgiyle, bilgiyle yoğurdun bizi, bu azimle aştık cahillik denizini, barışın güvercini, doğruluk hazinesi, inan ki sensin, can öğretmenim.


Tüm bildiklerini bize öğrettin, millete faydalı bireyler ettin, kalemi kılıçtan çok keskinlettin, çareler ürettin sen öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Heykeltıraş mermere ne ise, öğretmen de çocuğa odur. (Atasözü)

Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Dünyada işlenmesi güç üç şey vardır: Elmas, çelik, insan ruhu. (Benjamin Franklin)

Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir. (Atatürk)

Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.



Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.

Çocuklarımızın Yetişmesinde Büyük Rol Oynayan, Her Türlü Fedakarlığı Gösteren Sizlere Çok Borçluyuz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

Öğretmenler, çocukların anne ve babalarından sonra örnek aldıkları ilk rol modeldir.

Öğretmen kandile benzer. Kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Rufini)

Dünyada her şeye bir değer biçilir. Ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Onun eseri hem her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. (Socrates)



Sen bahçemde tek gül, kalbimde tek cansın. Sen sevdiren öğretensin öğretmenler gününüz kutlu olsun canım öğretmenim.

Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. (Hz.Ali)

Siz öğretmenler "sevgi elçileri"siniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesisiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Biricik öğretmenim canım öğretmenim iyiki varsın iyiki benimlesin. Sağol varol öğretmenler günün kutlu olsun.



Herkesin kendine göre bir zevki vardır. Kimi bahçe ile meşgul olmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır. (M.Kemal Atatürk)

Öğretmenim bilir misin seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin gösteririm ben kalbimi. Öğretmenler gününüz kutlu olsun...

Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder. (Arif Hikmet Par)

Öğretmenler nesiller boyunca boy gösterecek bir çınarın suyunu verirler.Bu çınar belki yıkılır rezil eder , belki dik durur gölge eder.

Öğretmenler binalara temel atan işçiler gibidir.


Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar:

0 yorum: